fbpx

Waarom je als ondernemer een business coach nodig hebt

Ben jij zo iemand die graag alles zelf doet? Top! Dat is een perfecte eigenschap als ondernemer. Maar kan het zijn dat je bepaalde dingen zelf niet ziet? Daar kan een business coach jou bij helpen. Hoe zou het zijn als je jouw bedrijf twee keer zo snel zou kunnen laten groeien, door simpelweg de hulpvraag te stellen? Dit is wat een business coach voor jou kan doen! Wij hebben de top 10 dingen die een goede business coach voor je doet uitgezocht.

  1. Een business coach vraagt “hoe kan het ook?”
  2. Een business coach houdt je een spiegel voor
  3. Een business coach betekent ongelimiteerd brain-picking
  4. Een business coach begeleidt je bij de opstart van je bedrijf
  5. Een business coach helpt je structuur brengen
  6. Een business coach helpt je jouw aanbod verfijnen
  7. Een business coach helpt je jouw droomklant vinden
  8. Een business coach helpt je bij je rendement
  9. Een business coach is jouw grootste cheerleader
  10. Een business coach is een boost voor je zelfverzekerdheid

1. Een business coach vraagt “hoe kan het ook?”

Wat ik vaak tegenkom, is dat ondernemers een bepaald plan uitgestippeld hebben. Wanneer het resultaat dan minder is dan gehoopt, dan gooien ze vaak de handdoek in de ring. Terwijl er meerdere wegen naar Rome leiden. Een business coach kan met jou meekijken, om te zien: welke andere wegen kan je nemen om tot je doel te komen? En dan bedoel ik geen dertien in een dozijn oplossingen, maar wat voor jouw business en droomklant het beste past.

2. Een business coach houdt je een spiegel voor

Misschien niet wat je graag hoort, maar de dingen die je (onbewust) doet kunnen je saboteren. Je kunt bepaald gedrag vertonen, bepaalde dingen zeggen of denken, die de groei van jouw bedrijf tegenhouden. Een goede business coach kijkt niet alleen naar hoe je bedrijf in elkaar steekt, maar vooral naar jou als ondernemer. Uiteindelijk ben jij degene die het moet doen! Mijn ervaring is dat er vaak onderliggende overtuigingen aanwezig zijn, en op het moment dat we die aanpakken… Ineens komt die droombusiness in zicht!

3. Een business coach betekent ongelimiteerd brain-picking

Wat als je onbeperkt vragen mag voorleggen, uit iemands ervaring mag putten of zelfs van iemands netwerk gebruik kan maken? Als je een business coach in de arm neemt dan betekent dit dat je een ervaringsdeskundige hebt, waar jij de kennis van kunt overnemen. Hoeveel boeken lezen, YouTube-video’s kijken en opleidingen volgen kan je daarmee besparen? Als je heel gericht de ervaring van een ander kunt inzetten voor jouw bedrijf?

4. Een business coach begeleidt je bij de opstart van je bedrijf

Wanneer je start met ondernemen, kan je behoorlijk wat vragen hebben. Hoe vind ik mijn klant? Hoe maak ik facturen? Wanneer schrijf ik mij in bij de KVK? Wat doe ik eigenlijk op social media? Er komt zó ontzettend veel op je af! Het is dan fijn om iemand met ervaring naast je te hebben, die jou helpt in de opstartfase van je bedrijf. Zodat je niet een half jaar zelf aan het uitvogelen bent hoe alles werkt, maar zodat je direct vanaf de start kunt gaan doen wat je leuk vindt!

5. Een business coach helpt je structuur brengen

Als ondernemer wil je vaak dingen zelf doen, maar sommige dingen kunnen handiger. Door het bijvoorbeeld te automatiseren, of zelfs door het uit te besteden aan een VA, boekhouder of iemand anders. Misschien is het zelfs al tijd voor jouw eerste teamlid! Een coach helpt je hierbij, door te kijken naar de processen in je bedrijf, waar jouw krachten liggen en hoe jij jouw tijd en energie zo slim mogelijk kunt besteden. Je hebt tenslotte ook als ondernemer slechts 24 uur in een dag, en 7 dagen in een week.

6. Een business coach helpt je jouw aanbod verfijnen

Een veelgemaakte fout is dat je als startende ondernemer alles maar aanbied wat je kan. Echter, voor jouw potentiële klanten is dat super verwarrend. Want als jij alles kan, kan je dat dan wel goed? En waarvoor sta je dan bekend? Waarvoor moet jouw klant écht bij jou zijn? Daarom kan een business coach met jou kijken naar je aanbod. Misschien kan het scherper, duidelijker, logischer! Een duidelijk aanbod betekent namelijk ook dat je gesprekken met mogelijke klanten veel eenvoudiger worden.

7. Een business coach helpt je jouw droomklant vinden

Je kent ze wel, van die krantenverkopers. Die letterlijk iedereen aanspreken die voorbij komt. Dat kan je als ondernemer doen, natuurlijk. Maar als jij weet wie jouw droomklant is, dan is het veel eenvoudiger om ze te herkennen. Gericht een gesprek aangaan met jouw ideale klant, levert een veel leuker gesprek op én een hogere kans dat je ook je product of dienst verkoopt. Samen met een business coach kan je jouw ideale klant op papier zetten zodat hij/zij tot leven komt.

8. Een business coach helpt je bij je rendement

Natuurlijk is een business coach niet gratis, maar zie het als een investering. Een business coach kan je namelijk helpen om meer rendement te maken. Door bijvoorbeeld mee te kijken naar jouw kosten, je prijsopbouw en brutowinstmarge. Ik zie helaas vaak ondernemers die voor een veel te lage prijs hun producten aanbieden, waardoor ze nauwelijks of helemaal niet kunnen verdienen aan hun product of dienst. En hoe kan je dan ondernemen?

9. Een business coach is jouw grootste cheerleader

Als ondernemer kan het soms eenzaam voelen. Vaak heb je als startende ondernemer geen ondernemers in je omgeving die begrijpen waar je mee bezig bent. Je krijgt eerder kritische opmerkingen, zoals “Zou je dat nou wel doen? Je baan opzeggen?”. Een business coach begrijpt waar je tegenaan loopt, en staat naast je gedurende dat deel van jouw ondernemersreis. Hoe fijn is het om iemand aan je zijde te hebben die je aanmoedigt, opvrolijkt en pusht om het maximale te kunnen bereiken?

10. Een business coach is een boost voor je zelfverzekerdheid

Een bevestiging dat je het goed doet, een tip hier of een schouderklopje daar. Het hebben van een business coach kan wonderen doen voor je zelfverzekerdheid als ondernemer. Nieuwe dingen ondernemen brengt altijd een bepaalde mate van angst met zich mee. Het is spannend, en dat is ook helemaal oké! Maar hoe laat je je daardoor niet tegenhouden? En zorg je ervoor dat je met volle angst vooruit gaat? Een coach kan jou adviseren en de verschillende opties in kaart brengen met jou, zodat je zelfverzekerd stappen kunt ondernemen.

Ben je ervan overtuigd dat een business coach een goede investering is voor je? Dan is het belangrijk om de business coach te kiezen die bij jou past! Wil je weten hoe je die goede match kunt vinden? Lees dan verder in mijn blog “Hoe vind ik een goede business coach?”

 

Aangenaam!

Ik ben Mariska Vermeulen. Professioneel dromenvanger. Ik help ondernemers om hun dromen waar te maken. Dat doe ik door persoonlijke coaching. Bijvoorbeeld met mijn unieke droomsessie en 1:1 business coaching.

Connecten? Volg me op Instagram, connect op LinkedIn of stuur me direct een e-mail!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *