fbpx

Geldzaken boek: Unshakeable door Tony Robbins

Tony Robbins Unshakeable bookcover

Als je maar hard genoeg werkt, dan krijg je beloond.”
“Geef nooit iets uit wat niet van jou is.”

Het zijn zinnen, overtuigingen, waarmee ik ben opgevoed. Het zijn dezelfde overtuigingen die mij uitdagen in mijn money mindset.

Daarom ben ik een enorme fan van het vergroten van mijn kennis over geldzaken. Ik doe dat deels door het lezen van boeken. Ik deel graag mijn tips met jou, zodat jij kunt bepalen of het boek ook iets voor jou is!

Omdat ik zelf recentelijk begonnen ben met investeren in aandelen, ben ik ook heel gericht daarover boeken aan het lezen.

Dit keer in de review:

Unshakeable by Tony Robbins

De subtitel geeft aan dat het de gids is naar financiële vrijheid, en dat het een peace of mind creëert in een dynamische wereld.

Allereerst, ik ben mega fan van Tony. Tony praktiseert, net als ik, NLP. Hij doet dat op een geweldig niveau. Ken je Tony nog niet? Dan raad ik je zeker aan om eens de Netflix documentaire “I’m not your guru” te kijken. Maar back to the book.

Je leert over de aandelenmarkt & hoe je financieel hier slim mee om kunt gaan

Het boek bestaat uit 3 secties:
Rijkdom – de spelregels
Hoe je unshakeable wordt
De psychologie achter rijkdom

Het richt zich echt op beleggingsopties en met name aandelen. Hoe aandelen werken, hoe de aandelenmarkt werkt, hoe belastingen (let op.. Amerikaanse belastingen) werken, en hoe je dit zo slim mogelijk kunt inzetten. Dit heeft zeker mijn algemene kennis over beleggen verbreed.

Wat ik het meest interessant vindt, is het psychologische aspect wat Tony terug laat komen én alle experts die hij een podium geeft. Mensen die grote beleggingsportefeuilles beheren, mensen die slim hun geld investeren – dat zijn namelijk mensen waar je van kunt leren. Dat is ook de leer-methode waar Tony bij vaart: zoek diegene op die het beste is in wat ze doen, en bestudeer hoe diegene het doet.

Ja, het is voor mensen in Amerika

Het uitgangspunt is uiteraard de markt in Amerika en hoe beleggen daar werkt. Hierdoor zijn sommige delen iets minder relevant. Wat mij betreft maakt het dit boek niet minder leerzaam.

Het laat namelijk zien met welke aspecten van beleggen je rekening moet houden. En het legt vooral erg goed uit waarom in een markt die 10,28% per jaar groeit, de gemiddelde investeerder slechts 3,66% per jaar verdiend (gemeten over 3 decennia!).

Je leert over verborgen kosten, over mensen die denken de markt te kunnen voorspellen, over de kracht van rente en lange termijn visie.

Zou ik het boek aanraden?

Ik zou het boek zeker aanraden, als je graag je kennis over aandelen wilt verbreden. Het is ook erg interessant om Tony’s tips te lezen over hoe je unshakeable kunt blijven, want als je gaat beleggen dan wil je voorkomen dat het paniekvoetbal wordt!

Let op: het boek is in het Engels.

Wil je het boek ook lezen?

Hieronder kan je het direct bestellen. Dit is een affiliatie-link, je voelt hier niets van ;-). Je betaalt gewoon de laagste prijs die ik kon vinden bij Bol.com. Het enige is dat ik er nog een zakcentje voor krijg van ome Bol. En zo draag je automatisch een beetje bij aan mijn financiële vrijheid. Dus: dank je wel!

Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Liefs, Mariska

Aangenaam!

Ik ben Mariska Vermeulen. Professioneel dromenvanger. Ik help ondernemers om hun dromen waar te maken. Dat doe ik door persoonlijke coaching. Bijvoorbeeld met mijn unieke droomsessie en 1:1 business coaching.

Connecten? Volg me op Instagram, connect op LinkedIn of stuur me direct een e-mail!

0 reacties